فروسیلیسیم

فروسیلیس که به نیز معروف است، از ترکیب سیلیسیم و آهن و درصدی ناچیز از انواع ناخالصی ها همچون، آلومینیوم، کلسیم، کربن، گوگرد، منگنز و… تشکیل می شود. این آلیاژ با خلوصی بین 70 الی 90 درصد در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و کاربردهای بسیار زیادی در صنایع دارد. از جمله صنایعی که فروسیلیس در آن ها به عنوان یک ماده اولیه اصلی شناخته می شود، عبارتند از: صنعت فولادسازی، صنایع جوشکاری، ریخته گری، متالوژی و موارد بسیار دیگر.

از آنجایی که در چند سال اخیر ، شرکت های فولادی فعال در ایران وضعیت مطلوبی را تجربه کرده اند ، بازار فروسیلیسیم شرایط خوب و رو به رشدی داشته است. ایران به عنوان یکی از تولید کننده های مطرح فروسیلیسیم در منطقه شناخته می شود به طوری که نه تنها از واردات آن بی نیاز است ،بلکه بخش عمده ای از آن را به کشورهای دیگر صادر می کند، صادرات فروسیلیسیم ایران در سال 99 بیش از 51 هزار تن گزارش شده است. ترکیه و هند از مهم ترین مقاصد صادراتی برای این محصول هستند.

در ادامه کاربردهای این محصول تشریح شده است.

در صنایع فولاد

در صنایع جوشکاری

در صنایع ریخته گری

در صنایع متالوژی

کاربرد فروسیلیس در صنایع فولاد

کاربرد فروسیلیس در صنایع فولاد یکی از مهم ترین و معروف ترین کاربردهای آن است و در واقع می توان گفت کارخانجات فولاد سازی بزرگ ترین متقاضیان و مصرف کنندگان فروسیلیس در بازار جهانی هستند. جالب است بدانید که این کارخانجات در عرض یک سال چیزی نزدیک به 38 هزار تن میکروسیلیس در فرایند تولیدات خود استفاده می کنند. با بیانی ساده می توان گفت اصلی ترین کاری که فروسیلیس در صنعت فولاد می کند، ساخت قطعات و تولید فولاد است. اما از دیگر کاربردهای این آلیاژ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

عامل مهم اکسیژن زا از مواد مذاب فولاد

تولید قطعات فولادی

تولید چدن های آلیاژی

ساخت فولاد سیلیکونی برای استفاده در موتورهای الکتریکی

استفاده در صنعت ذوب فولاد و...

فروسیلیس ها در بازار جهانی با اندازه ها و سایزهای مختلفی به بازار عرضه می شوند، همچنین سطح خلوص آن ها در صنایع مختلف با توجه به کاربرد هرکدام، متفاوت است. در صنعت فولاد سازی عموما از فروسیلیس با اندازه های 10 الی 60 میلی متر استفاده می شود و خلوص آن ها بین 75 الی 95 درصد است.

کاربرد فروسیلیس در صنایع جوشکاری

صنعت جوشکاری نیز از دیگر صنایع پرطرفدار در زمینه خرید و استفاده از آلیاژ فروسیلیس است. کاربرد فروسیلیس در صنایع جوشکاری بیشتر به جهت تولید الکترودهای گرافیتی است. این الکترودها در صنعت جوشکاری نقش مهمی دارند و از این رو می توان گفت فروسیلیس یک ترکیب بسیار مهم و حیاتی در صنعت جوشکاری به شمار می رود. از دیگر مزیت ها و کاربردهای فروسیلیس در جوشکاری می توان به خاصیت و قابلیت پوششی آن اشاره کرد. در واقع سیم جوش ها و الکترودهای جوشکاری نیاز به یک نوع پوشش و محافظ دارند که فروسیلیس این کار را به خوبی انجام می دهد.

کاربرد فروسیلیس در صنایع ریخته گری را می توان به شرح زیر عنوان کرد:

فروسیلیس را ماده اولیه و ترکیب بسیار مهم در صنعت ریخته گری معرفی می کنند.

استفاده از فروسیلیس به عنوان نوعی عامل جوانه زا

ماده اولیه تشکیل دهنده گرافیت

کاربرد در مرحله ریخته گری چدن های خاکستری

کارخانجاتی که با هدف تولید سیلیسیم فعالیت می کنند، بیشترین استفاده را از فروسیلیس می برند.

تولید و ساخت فولادهای کربنی ساده

با توجه به این موارد می توان گفت، نقش فروسیلیس در صنعت ریخته گری نیز بسیار وسیع و گسترده است و عدم وجود این ماده ارزشمند می تواند چرخه فعالیت در صنایع را به طور کامل از کار بیاندازد.

کاربرد فروسیلیس در صنایع جوشکاری

صنعت متالوژی نیز با فعالیت در زمینه تولید و ساخت قطعات فلزی مصنوعی، ماشین کاری و جوشکاری استفاده های گوناگونی از فروسیلیس دارد. کاربرد فروسیلیس در صنایع متالوژی می تواند تاثیر زیادی در تولید قطعاتی باکیفیت داشته باشد.

از جمله موارد استفاده از این آلیاژ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فروسیلیس یکی از مهم ترین ترکیبات برای تولید چدن و یا فولاد آلیاژی است.

تولید و ساخت فولادهای نسوز

کنترل کننده ترکیبات شیمیایی در تخلیه مذاب از بخش کوره به داخل پاتیل

تولید و فرآوری مواد معدنی