فرومنگنز چیست و چه کاربردی دارد؟
فرومنگنز یکی از پرکاربردترین فروآلیاژ ها محسوب می شود. این فروآلیاژ از حرارت دهی بالای کربن و اکسید منگنز به صورت زغال سنگ تولید می شود. اهمیتی که فرومنگنز دارد به دلیل خواصی است که این ماده به فولاد می بخشد. فرومنگنز نیز مانند اغلب فروآلیاژهای دیگر در کوره های حرارتی استوانه ای شکل به تولید می رسد. مواد اولیه از ابتدای کوره وارد و از انتهای آن به صورت مذاب خارج می شوند.
علاوه بر آهن و اکسید منگنز، کربن، فسفر و گوگرد نیز به نسبت های متفاوتی در این فروآلیاژ وجود دارند. عنصر غالب در این محصول، منگنز است که نسبت آن از 65 تا 95 درصد متفاوت است. میزان کربنی که در این آلیاژ به کار رفته باعث می شود که سه نوع متفاوت از فرومنگنز با درصد های متفاوت از کربن وجود داشته باشند. با توجه به کاربردی که فرومنگنز دارد باید میزان کربن آن مشخص شود؛ این موضوع به این دلیل است که بعد از به کارگیری فرومنگنز نمی توان میزان کربن آن را زیاد یا کم کرد.
سه نوع فرومنگنز با میزان کربن کم، کربن متوسط و کربن بالا در بازار وجود دارد. درصد کربن در حالت فرومنگنز پرکربن به 8 درصد هم می رسد. فرومنگنزهایی که در بازار وجود دارند یا به صورت تولید داخلی و یا به صورت وارداتی هستند.
فرومنگنز چیست؟
برای تشخیص یک فرومنگنز خوب و با کیفیت باید با ویژگیهای ساختاری و ظاهری این ماده آشنایی کامل داشت. صاحبان صنایعی که در آن ها از این ماده استفاده می شود، شناخت دقیقی از ویژگیهای این محصول دارند:
شکل ظاهری فرومنگنز شباهت بسیاری به کلوخ دارد.
این محصول فاقد از آخال های غیرفلزی و آلودگی های بیرونی است.
نقطه ذوب این محصول بسته به گرید آن از 1050 تا 1260 درجه متغیر است.
فاقد هرگونه بو و رطوبتی است.
قبل از اکسید شدن دارای رنگ نقره ای و سطحی فلزی است، اما زمانی که در معرض هوا قرار می گیرد اکسید شده و رنگ آن تیره می شود.
چگالی حجمی این محصول، 4 تن بر متر مکعب است.
فاقد قابلیت انحلال در آب است.
فاقد قابلیت اشتعال است.
واکنش پذیری بسیار ضعیفی دارد و در صورت تماس با سایر مواد واکنش نمی دهد.
جامد است و به صورت ریز و الک شده در بازار وجود دارد.
کاربرد فرومنگنز چیست؟
وجود منگنز در ترکیب آلیاژ فرومنگنز باعث شده است که این محصول در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. از جمله کاربرد های فرو منگنز می توان به موارد زیر اشاره کرد: